Okulumuzun Tarihçesi

          Okulun Tarihçesi

Okulumuz Mehmet Akif Ersoy’un ölümünün 50. yıl dönümü olan 1987 yılında eğitim öğretime açıldığından büyük şairimizin ismini almıştır. Yapıldığından bu yana 2 kere restore edilen okulumuz bünyesinde 9 derslik, 1 müdür odası, 1 müdür yardımcısı odası, 1 anasınıfı 1 kütüphane, 1 öğretmenler odası (içinde mutfak), 3 tuvalet ve 1 depo mevcuttur.

Zirve Mahallesi Yıldızlar 1 sokakta yer alan okulumuz ilçenin kuzeybatısında ilçe merkezinin son sınırlarını oluşturmaktadır. 2012-2013 eğitim öğretim yılında İlköğretim okulundan İlkokula dönüştürülen okulumuz, 3 mahallenin tamamı ile merkez mahallesinin belirli sokaklarından gelen öğrencilerin eğitim bölgesini oluşturmaktadır.

A)    Çarşı Mahallesi: Başlangıçta ticaret odağı durumunda olan çarşı mahallesi ilçenin güneydoğuya doğru genişlemesi sonucu eski fonksiyonunu kaybetmiştir. Çarşı mahallesinde eski tip köy evleri ve betonarme evler bulunur.

B)     Dereli Mahallesi: İlçenin batı ucundadır. İlçenin en eski yerleşim yeridir. Eski tip evlerden oluşur. Ulu Cami Aynkebir Suyu ve Parkı ile Hatuniye Medresesi ve Seyyid Bedreddin Türbeleri bu mahallededir.

C)     Zirve Mahallesi: İlçenin kuzeyinde yer alır. Mahallenin kurulduğu yerde eskiden kale olduğu rivayet edilir. Evlerin çoğu eski tiptedir. Cafer-i Tayyar türbesibu mahallede yer alır.

D)    Merkez Mahallesi: İlçenin hemen girişinde olup çarşı mahallesine kadar uzanmaktadır. İlçedeki tüm kamu kurum ve kuruluşları bu mahallede kurulmuştur.



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi